Kwaliteit, voedselveiligheid en veiligheid van de medewerkers zijn belangrijk voor Boschma slachtbedrijf Texel. Het slachtbedrijf Texel heeft een E.E.G. erkenning waardoor continu aan strenge eisen moet worden voldaan. Hier wordt het bedrijf regelmatig op gekeurd door het NVWA die als onafhankelijke organisatie erop toeziet of wij ons houden aan de nationale en internationale wet- en regelgeving volgens HACCP. Het NVWA komt naast de slachtdagen jaarlijks tientallen keren ons bedrijf controleren. Hierbij wordt bijvoorbeeld de hygiëne beoordeeld, maar ook de reinigings- en ontsmettingsplaats die dusdanig is ingericht dat ieder vervoermiddel deugdelijk en efficiënt kan worden gereinigd en ontsmet. Het kwaliteitsplan van Boschma Slachtbedrijf Texel omvat de verschillende werkwijzen waarmee intern wordt gewerkt. Op basis hiervan wordt de kwaliteit en voedselveiligheid van geproduceerde producten geborgd.
Gezonde dieren en dierwelzijn
Nadat de dieren allemaal aangevoerd zijn worden de transportpapieren verzameld en als pakket overgedragen aan de NVWA die in alle vroegte met de eerste boot naar Texel komt. De deskundige dierenarts controleert of alle gegevens compleet zijn en of alle dieren in goede gezondheid aanwezig zijn op de slachtplaats. Dierwelzijn is belangrijk; voor het betreffende dier maar ook voor de kwaliteit van ons product. Om dit te borgen volgt ons personeel hiervoor een speciale cursus en worden camerabeelden maandelijks door de NVWA gecontroleerd.
Keuring en controle op karkassen
Voedselveiligheid vinden wij belangrijk. Hygiëne is essentieel voor een veilig product. Ieder kwartaal worden verschillende karkassen daarom bemonsterd. De verschillende microbiologische controles worden door een RvA geaccrediteerd laboratorium uitgevoerd. Bij afwijkingen worden de producten direct geblokkeerd en onderzoeken we de oorzaak waarna gepaste maatregelen kunnen worden genomen.